Link: www.eikenbos.nl

Ook deze keer was het weer spannend of we zouden vertrekken, nu een kampeermiepen-ouder niet in orde was. Toch vertrokken we op de oorspronkelijke vertrekdag, maar wel later op de dag, naar Sinderen! De tent stond snel en beter dan ooit! Daarna snel een patatje halen voordat alles dicht was, om vervolgens verder te gaan met het inrichten van de tent.

De zomer van 2022 is heet, ‘sinderend’ (!) heet. Daarom besloten de kampeermiepen kampeerhond Zonpa niet mee te nemen. Zonpa is namelijk best wel een mannetje: die vraagt er niet naar of kampeerhond Belle genoeg ruimte heeft in de autobench/fietskar. Ook de komende dagen zou het tropisch warm worden, dus enkel Belle ging mee.
Tip: bekijk vantevoren de avond-/nachttemperaturen: de eerste drie nachten was het echt heel koud. Maar ach… shoppen voor een heerlijk warm vest en dikke sokken vinden de kampeermiepen geen straf!

Op de eerste dag haalden we de elektrische huurfietsen op. Die hadden we voor een week gereserveerd. Fietsverhuurder Roelofsen Rijwielhandel plaatste het koppelstukje voor de fietskar, waardoor we meteen de Achterhoek konden gaan verkennen. Met Belle in de fietskar. Dit was een van de vele fietstochten die we maakten, want in de Achterhoek is het prachtig fietsen. Helaas was duidelijk te zien, hoe warm het was (geweest): geen water in de beken! Ergens aan zo’n beek stapten we af, zodat Belle kon gaan snuffelen. Maar och-guttekes… met haar neusje bleef ze even plakken aan de schrikdraad. We zagen haar gezichtje nog nooit zo vervormen… zielig hoor! Baasjes moeten bedacht zijn op dit soort gevaren!

Een bezoekje aan een kampeerwinkel staat tijdens een vakantie altijd op de planning. Deze keer gingen we naar Obelink in Winterswijk. Zo’n grote kampeerwinkel hadden we nog niet eerder gezien! Zelfs zo groot dat we de hele tuinafdeling links lieten liggen, maar -eerlijk is eerlijk- dat kwam ook doordat het die dag te warm was om überhaupt iets te doen… Ook hier ‘scoorden’ we weer mooie hebbedingen: grote klemmen voor de fietskar, een voetenbankje en een fiets-/rug-/laptoptas (voor ná de vakantie).

Zoals in al onze kampeervakanties waren er ook weer hilarische momenten, zoals het ontdekken van een oorwurm in de thee-thermosmok nadat je er al van hebt gedronken en een mot in de rosé die er na een paar seconden ook weer uitvliegt, de stroom die uitvalt omdat we nog steeds geen camping-waterkoker gebruiken en je steeds vertrappen in dezelfde kuil…

Ook zaken die deze keer wel lukten, bijvoorbeeld het bakken van een pizza op de Cadac Safari Chef.

Pluspunten:

  • Nog steeds een fantastische camping
  • Ruime kampeerplaatsen (plekje ‘Berk’ lag vanaf 19.00 uur geheel in de schaduw)
  • Verse eieren van de campingkippen

Mieppunten:

  • Geen

Tips / te bezoeken waard: