Link: http://www.minicampingdewielewaal.nl/

De eerste kampeervakantie van 2023. Zoals altijd komen we op de woensdagmiddag (26 april) aan. Wat ons meteen opvalt is dat het een erg mooi verzorgde camping is. Wij staan op het veldje met privésanitair, uiteraard, daar zijn we miepen voor! Het sanitair staat direct naast onze tent en ziet er perfect uit.

Dit is onze eerste kampeervakantie met twee nieuwe hondjes: Savi van 10 maanden en Tasha van 8 maanden. Dat was best nog spannend, maar wat hebben ze het goed gedaan! Voor de hondjes hadden we een flexibel kippengaashek gekocht. Tasha was er nog te druk voor, dus sprong gewoon, of nee, ze liep er gewoon dwars doorheen. En Savi was te klein en verwurgde zichzelf daardoor bijna toen ze haar kopje erdoorheen stak en uit zichzelf niet meer terug kon…. Om Savi te bevrijden knipten we het hek rondom haar hoofdje stuk. Maar: beter het hek stuk, dan de hond stuk, nietwaar?

Een dag later kwam ook kampeerfamilie aan, die zaten een veldje verder met hun caravan en hadden kadootjes voor onze hondjes (leuk speelgoed en ledhalsband): superlief! Ook onderging kampeerhondje Savi een chiropractiebehandeling, waar de kleine warempel erg van genoot. De kampeermiepen waarschuwden de kampeerfamilie dat het hondenhek niet goed zichtbaar was in het donker, maar ja… dan moet je daar zelf natuurlijk óók aan denken!

Vanuit de camping kon je met de hondjes een klein blokje lopen door het bos, maar ook lopend naar het dorpje Baarle-Nassau was ook goed te doen. Onderweg hadden we een tussenstop -in het Belgische gedeelte- een hele mooie dierenwinkel: Theeuwes Dierenspeciaalzaak. Grappig hoe je in het dorp afwisselend in Nederland en dan weer in België bent. Die donderdag was er in Baarle-Nassau een groot oranjefeest bezig, ter ere van Koningsdag. Leuk hoor, even rondlopen over de rommelmarkt. En wie loopt daar ook rond? Juist, de kampeerfamilie!

Verder hebben we de ‘standaard dingen’ gedaan, zoals shoppen bij campingwinkel Linberg winkel en Caravan Showroom in Molenschot en ja hoor, daar kom je dan weer je kampeerfamilie tegen. De ijssalon D’n Italjaan in Baarle-Nassau is ook een aanrader…. jeetje, alweer die kampeerfamilie?! Achtervolgen ze ons? Nou ja, blijkbaar wilden ze zó graag iets leuks met ons doen, dat we samen een avondje belandden bij La Pergola in Baarle-Nassau voor een gezellig etentje. Voor Tasha was het de eerste keer mee in een restaurant, maar dat ging wonderbaarlijk goed. Superlekker en dan dat dessert…. limoncello cheesecake, wow! Brengen ze dat ook in Limburg via Thuisbezorgd?

Op een regenachtige dag kozen we ervoor om naar het stadje Hoogstraten in België te gaan. Het kan aan het weer hebben gelegen, maar erg gezellig vonden we het niet. Zeker ook niet goedkoop: 20eu voor een tostie…??? Dan maar snel de nacho’s (wel lekker) besteld, maar, helaas, ook niet goedkoop. Het Begijnenhof midden in het centrum is echter zeker het bezoeken waard.

Pluspunten:

  • Mooi verzorgde camping met perfect privé-sanitair.
  • Ruime kampeerplaatsen en privé-sanitair direct naast kampeerplaats.

Mieppunten:

  • Geen

Tips / te bezoeken waard: