Link: http://www.mattemburgh.nl/

De tweede kampeervakantie voor kampeerhondjes Savi en Tasha, maar wel hun eerste fietsvakantie. Savi in de Basil-fietsmand en Tasha in de Doggyride fietskar met gehuurde e-bikes van Zeelandfietsen Goes. Aan het fietsen moesten de hondjes erg wennen (vooral als het hard waaide), maar we hebben er vertrouwen in dat ze het steeds leuker gaan vinden.

Minicamping Mattemburg was in alle opzichten fantastisch! Voor elk kampeermiddel een enorm grote kampeerplaats (hoezo ‘minicamping’?) met mooi eigen sanitair op de plek, gelegen direct aan de dijk.

De dijk op en je had prachtig zicht op de Oosterschelde en zeker in de avonden een schouwspel aan de mooiste kleuren bij ondergaande zon.

Maar voor we van dit alles konden genieten, moesten we natuurlijk eerst de tent opzetten. En dan komt een kampeermiep erachter dat ze onze Safari Chef thuis in haar gang genegeerd heeft… aj… stom stom stom: hoe gaan we nu koken? Elke dag gaan uit eten (sowieso met twee hondjes niet altijd even handig en bovendien ‘aan de prijs’) of een tweedehandsje zoeken op marktplaats. Zo gezegd, zo gedaan, of beter gezegd: zó gevonden: in Goes! Wat een drukke dinsdag hadden we. Eerst het kooktoestel in Goes ophalen en weer terug naar de camping. Daarna weer naar Goes om vervolgens met de gehuurde e-bikes van Zeeland Fietsen terug te fietsen naar de camping. Vooral spannend voor de baasjes, want: hoe zouden de hondjes zich gedragen? Dan met de tweede auto weer naar Goes om andere auto op te halen, tussendoor nog snel even naar de Action om twee pannetjes te kopen, een auto terugbrengen naar de camping, dan boodschappen doen in Kamperland en daar ook een gasslang kopen om vervolgens moe en voldaan terug te komen op de camping en vol verwachting voor het eerst te mogen koken op ons ‘nieuwe’ kooktoestel. Maar dan…. regen en het blijft regenen en regenen…. hehe…. Gelukkig ziet een kampeermiep een bezorgauto van Eetcafé Hama op de campingparkeerplaats staan tijdens een klein rondje met de hond. Dus: niet meer wachten tot het droog wordt, maar snel pizza’s besteld. En wat waren deze lekker zeg, en nauwelijks vettig. Echt een aanradertje dus!

Tijdens de volgende fietsdagen – eindelijk mooi weer in Nederland! – hebben we langs de hele noordzijde van de Oosterschelde gefietst. Wat een supermooi deel van Zeeland is Noord-Beveland, toch: we zijn verliefd. Er is niet zo heel veel te beleven, maar misschien willen ze dat ook niet om de authenticiteit van het eiland te bewaren? Als dat een bewuste keuze is: dan is dat gelukt! Tasha heeft lekker gezwommen in de Oosterschelde en Savi heeft toegekeken.

Maar dan…. nadat we eerst een auto naar Goes hebben gebracht, brengen we op zaterdag de e-bikes – al fietsend – terug naar Goes. We besluiten weer langs de Oosterschelde te fietsen om nog één keer te genieten van het mooie uitzicht. Maar eerst bezoeken we de Colijnsplaatse dagen. Wat een gezelligheid in het dorp! En dan beginnen we aan onze tocht richting Goes. En gaat het halverwege helaas mis: de chauffeur van Tasha krakt door de fiets en die doet niets meer! Daar staan we dan, enerzijds boos op onszelf waarom we niet eerder hebben gemeld dat de e-bike al vaker doortrapte en anderzijds panikerend: hoe komen we nu nog ’thuis’?

We bellen Zeelandfietsen en wat een service krijgen we! Binnen 55 minuten is de eigenaar naar ons toe gereden, gekeken of hij de fiets ter plekke kon maken en omdat dat niet ging kregen we een andere e-bike voor de fietskar gespand. Deze service vergeten we niet gauw meer!

Veel te snel breekt onze laatste dag aan, maar gaan we met een heerlijk vakantiegevoel terug naar huis!


Pluspunten:

  • Mooi verzorgde camping met zeer grote kampeerplaatsen (wij hadden nog plek voor een caravan, maar nu dus onze hondenren volledig kunnen neerzetten)
  • Prachtig privé-sanitair
  • Noord-Beveland voelt aan als weinig toeristisch, ook in het hoogseizoen

Mieppunten:

  • Geen

Tips / te bezoeken waard:

  • Eetcafé Hama Colijnsplaat
  • Bakkerij Wim en Francien Colijnsplaat – heerlijk hoor, elke dag over de dijk in de vroege ochtend fietsen om broodjes in het dorp te halen. Extra tip: ga vervolgens niet op je broodjes zitten!
  • IJssalon Sweetniss, Opril Grote Markt 12, 4461 AK Goes. Extra tip: houd je ijsje in de gaten, ook al zou je je gezicht en shirt ook een likje gunnen.
  • Rozentuin Kats – Extra tip: vraag wat de versnaperingen kosten! We hebben hier een bizar duur chocolademousse/hazelnoot taartje (wel lekker, niet bijzonder) gegeten: 6,50eu per stuk.
  • Niet over de dijk rijden met een auto, tenzij je geen last hebt van claustrofobie en valangst.
  • De jaarlijkse Colijnplaatse dagen.