Link: https://petit013.nl/

Het was vooraf nog een tikje spannend of we wel konden gaan kamperen, want de partner van een van de kampeermiepen belandde plotsklaps in het ziekenhuis.

Fijn dat we toch alsnog konden vertrekken en dat de camping de kampeerplek voor ons beschikbaar had gehouden. Met twee kampeermobielen en twee kampeerhondjes (Belle & Zonpa) togen we richting Tilburg, naar Minicamping Petit 013, waar we een jaar geleden ook te gast waren.

De tent stond in een mum van tijd weer als een huis (het gaat steeds sneller!) en ook het minitentje voor de hondjes (tegen de zon) werd dankbaar in gebruik genomen.

Eerst maar eens boodschappen doen. Om uitgebreid te gaan koken hadden we geen zin, dus werd er voor het avondeten frietjes en snacks gehaald. ’s Avonds maakten we nog een wandelingetje langs het Stadsbos013, wat op steenworp afstand van de camping ligt. Onderweg kwamen we kleurige bloemenprachten tegen en ook de Keltische boomhoroscoop, waar je je eigen geboorteboom kunt vinden!

De volgende dag stond Breda op het programma: nog wat boodschapjes halen op de weekmarkt. Maar de Grote Markt bleek bezet met een podium, vanwege Breda Jazz. Dus geen weekmarkt, helaas. Dan maar op zoek naar het Begijnhof. Dit door muren omringd complex bestaat uit huisjes en een kleine kerk en ligt midden in het centrum van Breda. De huisjes zijn verdeeld over twee hofjes rondom een kruidentuin. En er staat het beeld van de ‘twee begijnen in gesprek’. ’s Avonds werden we hartelijk ontvangen op een BBQ bij vrienden van een van de kampeermiepen, die in Tilburg wonen.

Zij tipten ons om te gaan lunchen en wandelen bij Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven in Berkel-Enschot, een van de twee plekken waar in Nederland nog trappistenbier wordt gebrouwen: La Trappe. Een bezoekje aan de kloosterwinkel kon dan ook niet achterblijven.

Tijdens onze kampeervakanties proberen we altijd een bezoekje te brengen aan een kampeerwinkel in de buurt. Deze keer gingen we naar Bever in Tilburg, waar we een jaar daarvoor onze nieuwe campingstoelen kochten. Bij binnenkomst werden we hartelijk begroet. Wat bleek: het personeel van Bever had die dag ervoor ook een nacht doorgebracht op ‘onze’ camping en een medewerkster herkende Belle & Zonpa!

De laatste dag bezochten we een grote (indoor) rommelmarkt in Tilburg, waar we heerlijke bonbons en twee leuke theeglazen ‘scoorden’ en dronken we koffie op een terras in Goirle.

Time flies when you’re having fun is een veel gehoord gezegde. En dat klopt: de dagen vlogen weer voorbij en voor we het goed en wel wisten was het weer tijd om onze tent af te breken. En kunnen we terugkijken op een relaxed en heerlijk verblijf in het o zo gezellige Brabantse land.

Pluspunten:

  • mooie ruime kampeerplek
  • het privé sanitair is snel te bereiken

Mieppunten:

  • geen

Te bezoeken waard: