Link: http://www.minicampingoisterwijk.nl

Onze eerste kampeervakantie dit jaar. En voor het eerst met niet één maar twee kampeerhondjes: Belle en Zonpa!

Op de tweede kampeerdag verrast @OisterwijkNieuws ons met een verzoek via Twitter (@Kampeermiepen): of we voor hun platform oisterwijknieuws.nl een leuk verslag willen maken, voorzien van foto’s? Natuurlijk willen we dat, via dit blog!
We zijn zeer benieuwd of het inderdaad geplaatst gaat worden…

We gaan onze tent weer opzetten en wat hebben we er zin in! Moergestel is de komende dagen onze thuisbasis. Het ‘karkas’ van de tent staat net als we elkaar bevreemdend aankijken: “Hè, regent het nu?”. We raadplegen snel Buienrader, en ja hoor: terwijl de zon overal in Nederland schijnt, zien we, van zuid naar noord, één lange, smalle regenwolk, die ook precies hangt boven onze Brabantse camping! Aangezien het er naar uitziet dat het de hele middag blijft regenen, gaan we toch verder met de tent opzetten. Geen ideale omstandigheden voor zowel ons als de tent. Het resultaat is, dat onze tent deze keer niet ‘als een huis staat’. Jammer, maar helaas… Hoewel onze handen later jeuken om de situatie te verbeteren, weten we uit ervaring: laat het rusten, het wordt er meestal niet beter op. Gelukkig blijft het hier bij, daarna alleen nog maar blauwe luchten en een heerlijk warm voorjaarszonnetje. Maar ’s nachts is het koud, heel koud.

Minicamping Oisterwijk is pas sinds vorig jaar juli open en heeft 15 kampeerplekken, met elk eigen sanitair. In het midden van het kampeerveld ligt een jeu-de-boules baan en er staat een klein kinderspeeltoestel. We worden welkom geheten door eigenaar Jan: hij is meteen behulpzaam als we geen water blijken te hebben en later ook als de stroom uitvalt. De ligging van de camping is centraal: vlakbij het gezellige Oisterwijk en Moergestel en er valt genoeg te wandelen in de (directe) omgeving.

Die avond komt een dichte mist opzetten en worden we getrakteerd op de mooiste luchten en zonsondergang. Omdat de meeste campinggasten nog moeten arriveren is het door deze mist best spooky om in je eentje in het donker naar het sanitairgebouw te lopen.

Op kampeerdag 2 houden we, vanwege het heerlijke lenteweer, een campingdagje. We hangen -geheel relaxed- wat rond de tent en eten een Brabants worstenbroodje bij onze ‘buren’: lunchcafé D’n Heikant. ’s Avonds leggen we wat vlees op de BBQ en ontdekken we het mooie ommetje nabij de camping. Dit wordt ons vaste avondrondje met de hondjes!

Op dag 3 gaan we de omgeving rondom Kasteel Nemerlaer in Haaren verkennen. De wandeling op Landgoed Nemelaar is prachtig en de lente laat ons vele kleuren groen zien. Belle mag af en toe in de doggy-ride, want het lukt deze bejaarde ‘dame’ niet meer om langere tijd te lopen. Aansluitend drinken we koffie bij Pannenkoekenhuis Belveren en eten er de allerlekkerste appeltaart met slagroom en kaneelijs ever. Bij de plaatselijk supermarkt halen we de ingredienten voor ons avondeten: het wordt een zelfverzonnen salade (met mango, aardbeien, rucolasla, gegrilde courgette en kip) die heel lekker blijkt te zijn.

Stilaan wordt het al wat drukker op de camping, maar we zijn nog steeds de enige met een tent! Die middag gaan we ijs ‘proeven’ bij Het IJsboerinneke en kiezen we, eensgezind, voor de Coupe Caramel. Op weg ernaartoe zien we een glimp van het mooie natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen. “Daar gaan we morgen wandelen”, zeggen we tegen elkaar.

In het paasweekend komt familie van een van de kampeermiepen ook naar de camping: leuk! De nieuwe caravans worden bewonderd, maar ’s avonds terug op ons eigen stekkie, na een zeer gezellige bbq, zijn we toch maar wat blij met onze tent: “Dit is toch het echte kamperen”, stellen we vast. Een bikkel zijn: geen vloerverwarming, maar ’s avonds een extra trui en een dekentje om je warm te houden en ’s nachts helemaal in je slaapzak verdwijnen, omdat het ijs- en ijskoud is. Om vervolgens in de ochtend met een winddichte jas buiten je broodjes af te bakken en een spiegeleitje te maken.

Veel te snel breekt onze laatste dag in het Brabantse land aan, morgen gaan we weer naar huis. Maar eerst gaan we nog wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. We stellen zelf een mooie wandelroute samen via Routiq en we zien de meest bijzondere plekjes en passeren prachtige vennen, zoals het Diaconieven. Er zijn op de route veel mogelijkheden om even uit te rusten, dus dat is fijn. We drinken koffie bij Het Boscafe en eten een heerlijke tostie bij grand-café ’t Stokske. Ook ooievaars blijken in hun nopjes met deze locatie, gezien hun nest op de nok van het dak! Die avond eten we met z’n allen: we halen pizza’s bij New York Pizza en het wordt weer een heel gezellige avond.

Tweede Paasdag breken we de tent weer af en denken terug aan mooie herinneringen die hier gemaakt zijn. We komen zeker nog eens terug!

Pluspunten

  • Rustige camping, waar honden welkom zijn
  • Privé-sanitair
  • Zeer goede uitvalsbasis
  • Eigenaar Jan is aardig en behulpzaam

Mieppunten (eigenlijk geen, maar Miepen moeten miepen, toch?)

  • Weinig licht richting privé-sanitair

Te bezoeken waard

Kasteel Nemerlaer

Wandeling Oisterwijkse Bossen, Moergestel

Op en om de camping