Link: https://www.wtjewel.nl/wtjewel

Wat een mooie camping! Dat is het eerste wat we tegen elkaar zeiden toen we het terrein opreden. Kleine veldjes met mooie met haagjes afgebakende kampeerplekken. En alpaca’s die ons vriendelijk welkom heetten!

We gingen het rustig aan doen, dat hadden we ons voorgenomen en dat is goed gelukt. Kampeerhond Belle was ook weer van de partij, deze keer. We boften met het weer en zo konden we zomaar twee dagen achter elkaar heerlijk BBQ-en en het zonnetje onder zien gaan.

Deze vakantie stond vooral in het teken van wandelen en spelletjes. Het nieuw gekochte spelletje Phase10 moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Maar vooral het eerder gekochte Skip-Bo is razend spannend en blijft favoriet.

Dag 2 wandelden we de Legende van Zwarte Kaat, in de buurt van Bladel. Deze start op Recreatiepark De Achterste Hoef, waar je eventueel ook je auto kunt parkeren. Tip: sla het eerste gedeelte van de wandeling over, want de route leidt je helemaal over het park, totdat je bij een hek komt en niet meer verder kunt. En dus weer helemaal terug moet. Eenmaal goed op weg, bleek het een prachtige route zijn, met De Heksenboom als hoogtepunt. Een aanradertje.

Een ander aanradertje is de Andreas Schotel route, een kunstroute met vertrek vanaf het museum in Esbeek. Het is nauwelijks een museum te noemen, maar toch! De wandelroute was er niet minder interessant om. Onderweg kom je allerlei objecten tegen, geïnspireerd op de etsen en tekeningen van kunstenaar Andreas Schotel. We waren erg onder de indruk van de ‘Baadster in Broekeling’ en ‘De melkfabriek’. Onderweg kregen we enkel zomerbuitjes op ons ‘dak’, maar dat kon de pret niet drukken.

Zoals altijd vliegt de tijd ‘when you’re having fun’, dus voor we het wisten, stonden we onze tent weer af te breken. Alles keurig netjes opruimen en opvouwen, want de tent ging weer in ‘winterslaap’. Jammer genoeg was dit alweer onze laatste kampeervakantie van dit jaar. We kijken uit naar het volgend kampeerseizoen. En we zijn het eens: dit is een camping om zeker nog eens naar terug te gaan!

Pluspunten

  • Mooie kleine camping
  • Privé sanitair bij de tent
  • Auto parkeren bij de tent
  • Prachtige omgeving om te wandelen

Mieppunten

  • Er was sprake van enige geluidsoverlast (maar waarschijnlijk stond de wind net verkeerd)
  • De buurkinderen waren om 7 uur al (erg) wakker, dus misschien beter boeken buiten de schoolvakanties
  • Bestel beter geen pizza’s via thuisbezorgd.nl

Te bezoeken waard

De Heksenboom
Andreas Schotel kunstroute