Link: http://www.rozephoeve.nl/logeren-kamperen/minicamping/

Waar COVID-19 vorig jaar nog roet in het (camping-)eten gooide, ging het er dit jaar toch echt van komen: met Pasen naar minicamping De Rozephoeve in het Brabantse Oisterwijk.
Natuurgebied Kampina ligt in de ‘achtertuin’ van de camping en ook de Oisterwijkse bossen en vennen (met de Rosep-beek) liggen op een steenworpafstand. We gaan fietsen!

Voor de tijd van het jaar boffen we met het weer, want Pasen valt vroeg dit jaar. Toch maar een extra deken en een kacheltje voor de avonden mee. Op het terrein blijken we de enige kampeerders in een tent te zijn!

Fietsen werden snel gehuurd bij Rene van der Linden – BikeTotaal. Campinghond Belle was ook van de partij, met haar eigen kampeermobiel. Dus verkenden de kampeermiepen al fietsend de mooie natuurgebieden: wat een prachtige omgeving! De tijd was helaas te kort om alles te ontdekken, dus we komen graag nog eens terug!

Voor Tweede Paasdag was slecht weer voorspeld, dus we besloten een dag eerder naar huis te gaan. Dat bleek een goede beslissing, gezien de wind, hagel, sneeuw etc. de volgende dag!

Pluspunten:

  • Landwinkel met verkoop van eigen Wagyu-vlees, maar ook andere lekkere (streek-)producten
  • prachtige fiets-/wandelomgeving
  • prive sanitair

Mieppunten:

  • verstopping van het prive sanitair op dag 2. Pluspunt: snel opgelost door campingeigenaar Bart
  • jammer dat vanwege COVID-19 de horeca gesloten was, maar voldoende coffee-to-go locaties

Te bezoeken waard: